Stire despre compania noastra

Ramai in legatura cu noi

Doneaza sange! Si tu poti fi in locul lor!

Cauza sociala

…din suflet pentru oameni
 
La baza strategiei Grup DEEP SERV G.I.E. de responsabilitate sociala se afla un cod de etica, care ne ghideaza comportamentul zilnic, fie ca este vorba de modul in care ne tratam clientii, de relatia pe care o dezvoltam cu colegii, colaboratorii, angajatii nostri sau cei din jur, integrand ca valoare esentiala implicarea pentru cunoasterea si rezolvarea necesitatilor si dorintelor oamenilor, implicit respectul, sub toate formele lui.
 
Totodata, este o lege nescrisa ca atunci cand te bucuri de succes sa ai si o responsabilitate imensa fata de comunitatea in cadrul careia iti dezvolti activitatea, precum si mediul inconjurator. Astfel, una dintre problemele actuale majore din domeniul medical este lipsa rezervelor de sange. Tot timpul, cineva este in pericol de a-si pierde viata din aceasta cauza, iar gestul de a dona, poate face diferenta dintre viata si moartea pentru unii dintre semenii nostri.
 
Milioane de oameni din intreaga lume isi datoreaza viata celor care de buna voie au facut o donatie de sange. Din pacate, in Romania exista un numar mic de donatori, raportat la cei din celelalte tari ale Uniunii Europene. Donarea de sange este un gest concret de solidaritate umana, deosebit de semnificativ.
 
 
Desfasurarea proiectului
 
Grupul nostru de companii, Grup DEEP SERV G.I.E., lanseaza o invitatie publicului larg, de a se alatura intregii echipe, intr-un parteneriat de succes, in care scopul este unul comun si umanitar: a oferi speranta si o sansa unor oameni, a caror viata se afla in mainile dvs.! “Doneaza sange! Si tu poti fi in locul lor!” este numele celei de-a doua initiative din cadrul campaniei „Impreuna intr-un parteneriat caritabil”, o campanie fara termen limita, o invitatie ce ramane deschisa.
Donatorii sunt asteptati la Centrul de transfuzie sanguina din Focsani, unde li se va oferi suma de 60 RON, li se va face un consult medical amanuntit, precum si un set de analize gratuite, prin care se va determina posibilitatea de a deveni donator.
 
Pana acum, 30 de membri ce apartin echipei Grup DEEP SERV G.I.E. s-au alaturat voluntar acestei cauze.
 
Nu uitati ca maine, poate dvs. veti fi in locul celor ce au acum nevoie de noi!
 
 
Daca donezi…
Sangele donat de tine poate salva un nou nascut, o mama, un tata, un frate sau o sora. Tu le poti oferi o sansa de a-si trai mai departe viata. Cu o singura donare poti salva chiar trei vieti.
Poti sa fii sigur ca de sangele tau este intotdeauna nevoie si ca ar putea fi de folos chiar cuiva drag tie. Majoritatea oamenilor nu se gandesc ca vor avea vreodata nevoie de sange dar multi chiar au nevoie.
Poti fi mandru de sangele tau. Este ceva ce nu poate fi cumparat cu bani. El poate fi doar donat de la o persoana la alta.
E ceva ce poti oferi “din inima”. Si ai de ajuns. Desi de multe ori nu este suficient pentru toata lumea care are nevoie…
Ca donator faci parte dintr-o mare familie si atunci cand vei avea nevoie, vei fi si tu ajutat la randul tau.
E simplu si rapid. Dureaza doar o jumatate de ora sa donezi la un centru de recoltare.
E un mod de a arata ca-ti pasa de ceilalti oameni din jurul tau.
Cineva te va admira sigur pentru gestul facut.
E un lucru corect si bun pe care poti sa-l faci fara prea mare efort.
 
Bucura-te de senzatia care apare atunci cand realizezi ca e posibil sa fi salvat chiar si trei vieti!
 
Topul celor mai intalnite motive folosite pe post de scuza, pentru a nu dona:
 
1. Nu-mi plac acele/Mi-e frica de ace/Mi-e frica sa donez sange. Aproape oricine simte asa prima oara. Pe de alta parte, majoritatea donatorilor va pot spune ca nu se simte decat o mica intepatura si dupa 7-10 minute... gata! Daca va faceti timp si curaj pentru o singura donatie, va veti intreba ulterior de ce ati ezitat atat.
2. Sunt prea ocupat. Intregul proces dureaza aproximativ o jumatate de ora, din care timpul afectat efectiv donatiei este de 7-10 minute. Daca stai un pic si te gandesti ca 30 de minute din timpul tau pot insemna o viata intreaga pentru un copil nascut prematur, sau pentru cineva care a suferit un accident, ai putea decide ca poti sa-ti faci timp pentru a salva o viata.
3. Nimeni nu mi-a cerut... nu mi-am dat seama ca e nevoie de sange. Considera ca tocmai ai fost intrebat! Donezi? Pur si simplu nu exista o alta cale de a acoperi nevoile de sange ale pacientilor si ale spitalelor decat prin donatiile celor ca tine. In fiecare clipa, cineva are nevoie de sange!
4. Am donat deja in acest an. Poti dona la fiecare 72 de zile. Multi oameni doneaza sange chiar si de 5 ori pe an.
5. Mi-e frica sa nu iau SIDA. Este imposibil sa iei SIDA atunci cand donezi sange; pentru fiecare donare se foloseste un ac nou, steril si de unica folosinta.
6. Nu am o grupa "buna" de sange. In fiecare zi este nevoie de orice tip de sange pentru a face fata solicitarilor. Daca ai o grupa comuna de sange, exista multi pacienti care au nevoie de el, deci cererea este mare. Daca ai o grupa de sange rara, sunt mai putini donatori disponibili, deci este la fel de multa nevoie.
7. Nu am sange "in plus". In medie, corpul uman are 4-5 litri de sange. Doctorii spun ca un adult sanatos poate dona cu regularitate, pentru ca organismul reface cu rapiditate sangele donat.
8. Nu vreau sa ma simt slabit dupa donare. Donarea de sange nu are un efect negativ asupra unui adult sanatos pentru ca organismul contine suficient sange. Vei dona 450ml, iar corpul, ce produce constant sange, va inlocui volumul donat in 24 de ore. Majoritatea oamenilor isi continua activitatile obisnuite dupa donare.
9. Nu este nevoie de sangele meu (Sunt prea batran/Sunt bolnav). Daca nu sunteti siguri, intrebati-va medicul de familie. Personalul din centrele de donare poate, de asemenea, sa analizeze starea ta de sanatate. Totusi, exista o limita superioara de 65 de ani, pana la care se poate dona sange.
10. Am un tip rar de sange si astept pana va fi nevoie in special de el. Tipurile de sange care sunt rare se gasesc intotdeauna in cantitati mici si insuficiente. Exista o nevoie constanta pentru aceste tipuri rare de sange ,fiind foarte greu de evitat situatiile de criza.
 

Nu uita! Scuzele nu salveaza vieti...

Proiecte recente

DEEP SERV - sustinatorii Focsani Blues Festival, cel mai mare Festival de Blues din Romania

DEEP SERV - sustinatorii Focsani Blues Festival, cel mai mare Festival de Blues din Romania

DEEP SERV - principalul partener ‘Vrancea Trophy’, cel mai mare Turneu de Tenis din Vrancea

DEEP SERV - principalul partener ‘Vrancea Trophy’, cel mai mare Turneu de Tenis din Vrancea

Proiecte recente

RURAL CONSTRUCT - Focsani
PARCHETUL DE PE LANGA TRIBUNALUL VRANCEA

Membre ale