SERVICII DE RECONDITIONARE PARDOSELI NOBILE

Tipuri de pardoseli nobile: granit, marmura, travertin, mozaic venetian, etc.

Intretinerea corecta a pardoselilor nobile este esentiala pentru mentinerea unui aspect impecabil si lucios, iar serviciile de reconditionat pardoseli nobile se recomanda in cazul in care suprafetele se afla intr-un stadiu avansat de uzura, un grad scazut de luciu sau in cazul in care placile nu sunt egalizate perfect in urma montajului; aceste servicii sunt menite sa redea viata, stralucirea si nobletea pardoselilor dumneavoastra.

Operatiuni mecanice:

  • slefuire bruta, pentru egalizare;
  • slefuire cu pietre diamantate;
  • cristalizare;
  • decapare/spalare;
  • lustruire.

 

1. Prin slefuire bruta se intelege acel procedeu tehnologic de egalizare cu pietre metalice abrazive a pardoselilor nobile, cat si a suprafetelor deteriorate in profunzime, prin indepartarea de material pana cand suprafata este dreapta si fara diferente de nivel.

2. Prin slefuire cu pietre diamantate se inelege acel procedeu tehnologic de finisare, necesar pregatirii pardoselilor pentru procesul de cristalizare.

3. Cristalizarea se obtine prin folosirea unor solutii chimice si a unor discuri specifice, acest proces ajutand la crearea unui strat de protectie impotriva uzurii si redand luciul pardoselilor, in acelasi timp.

4. Procesul de decapare/spalare reprezinta curatarea mecanica, in profunzime, a pardoselii slefuite cu pietre diamantate si cristalizata, iar scopul acestui procedeu tehnic este de a pregati pardoseala pentru procesul final de lustruire.

5. Lustruirea pardoselilor reprezinta procedeul final in urma caruia pardoseala devine lucioasa; astfel se creeaza efectul de “nou” si stralucitor. Pelicula lucioasa protectoare, pe langa aspectul estetic, are si rolul de a impiedica infiltrarea si consolidarea depunerilor.

 

IMPORTANT: Efectuarea periodica a acestor operatiuni, in functie de suprafata, va asigura stralucirea initiala a investitiei dumneavoastra, protejand-o impotriva deteriorarii, conservand-o in forma intiala nefiind necesara schimbarea pardoselilor (marmura, granit, mozaic veneijan, travertin, etc.), ci numai intretinerea zilnica a acestora, conform tratamentelor periodice; astfel, cheltuielile devin minime in timp, evitand in acest fel o investitie destul de mare, necesara pentru a schimba suprafetele.