Curatarea/spalarea panourilor/sistemelor fotovoltaice (solare)

Primim frecvent intrebarea: "Este adevarat ca doar panourile curate ofera maximul de energie?" Studiile confirma acest lucru, iar solutia este simpla: panoul solar trebuie curatat profesional si apoi protejat!

Una dintre cauzele majore ale pierderii de eficienta a panourilor fotovoltaice este murdaria. Panourile solare se murdaresc din cauze multiple, cele mai frecvente fiind: praf, smog, cenusa, polen, rasini, elemente vegetale, excremente de pasari/lilieci, mucegai, pesticide, insecte, poluare, etc., reducand performantele panourilor fotovoltaice intre 10% si pana la 60%, comparativ cu cele curatate sistematic cu apa dedurizata, care actioneaza ca un solvent extraordinar pe suprafetele murdare.

Ploaia nu este suficienta pentru a mentine panourile fotovoltaice curate, ploaia transporta reziduuri si smog, astfel depunerile sunt perpetue si duc la scaderea eficientei panourilor.

Panourile (sistemele) fotovoltaice curate iti maximizeaza profiturile! Cum?

Mai jos sunt cateva dintre beneficiile sistemului nostru de curatare:

  • Utilizeaza 100% apa purificata si demineralizata;
  • Fara detergenti sau chimicale daunatoare;
  • Consum minim de apa (0.5 litri pentru panou);
  • Impact seminificativ asupra eficientei panourilor solare;

In cazul in care nu exista o sursa de apa in apropiere, va punem la dispozitie labotaroarele noastre profesionale de curatenie, dotate cu sisteme profesionale de curatare, bazin de apa, generator de curent,accesorii specifice, etc.

Nu lasa investitiile tale pe maini gresite! Incredinteaza curatarea sistemelor fotovoltaice unei societati asigurate si Cu experienta!