ALPINISM UTILITAR

Alpinismul utilitar este o forma specializata care implica utilizarea tehnicilor de escalada pentru a realiza lucrari la inaltime in scopuri utilitare, cum ar fi intretinerea cladirilor, instalarea si intretinerea echipamentelor, precum si pentru interventii in caz de urgenta. Aici sunt cateva aspecte importante ale alpinismului utilitar:

Echipament: Echipamentul adecvat, cum ar fi harnasamente, carabiniere, coarda de siguranta si dispozitive de franare, este esential pentru a garanta siguranta alpinistului utilitar.

Antrenament: Alpinismul utilitar necesita antrenament si instruire adecvata pentru a dezvolta abilitatile tehnice si fizice necesare pentru a realiza lucrari la inaltime in siguranta.

Planificare: Planificarea cu atentie a lucrarilor si identificarea zonei de lucru pot ajuta la evitarea riscurilor si la realizarea cu succes a proiectului.

Comunicare: Comunicarea clara intre alpinistul utilitar si echipa de sol poate ajuta la evitarea confuziei si la imbunatatirea sigurantei.

Tehnici de securitate: Utilizarea tehnicilor de siguranta, cum ar fi ancorarea in siguranta si incarcarea sistemelor de franare, poate ajuta la prevenirea accidentelor.

Asigurari: Alpinismul utilitar necesita asigurari adecvate pentru a proteja angajatii si clientii in caz de accidente sau daune.

In concluzie, alpinismul utilitar este o forma importanta de lucru la inaltime care poate fi realizata cu succes prin utilizarea echipamentului adecvat, antrenamentul si instruirea necesare, planificarea cu atentie si comunicarea clara.

 

Este solutia optima si, deseori, unicul mod de a rezolva rapid si economic multe dintre problemele cu care va confruntati, cand aveti nevoie de lucrari la inaltime.

 

BENEFICII:

▪ Accesul rapid in orice zona de interventie, in locuri in care alt echipament nu ar avea loc, nu aveti nevoie de platforme sau nacele si nici de alte accesorii care ar putea ocupa spatiu;

▪ Costurile mici comparativ cu metodele traditionale de lucru; se elimina cheltuielile echipei si materialele necesare construirii de schele, precum si cele generate de inchirierea de utilaje speciale si operatori (macarabe, camioane, etc.);

▪ Neinvazive si silentioase fata de deranjul cauzat de instalarea de schele si echipament de acces, precum si de finalizarea lucrarilor si demolarea acestora (praf, zgomot, gramezi de materiale de constructie), tehnicile de alpinism utilitar sunt curate si silentioase, iar lucrarile se pot efectua cu minim de neplaceri pentru cei care lucreaza sau locuiesc in zona de interventie;

▪ Avand in vedere varietatea de aplicatii ale metodei, angajatii nostri au fost specializati in diverse ramuri tehnologice. Astfel, va punem la dispozitie constructori, zidari, inspectori, vopsitori, sudori, experti in curatenie si reparatii, etc.

▪ Mentiune: In cazuri speciale, in care alpinistul utilitar nu se poate asigura in puncte sigure, cladirea are plan inclinat sau anumite zone nu permit escaladarea, avem in dotare si nacela auto (platforma ridicatoare cu braul de 18 metri), ce ne permite accesul oriunde si in orice conditii.