Reconditionare pardoseli nobile

Tipuri de pardoseli nobile: granit, marmura, travertin, mozaic venetian, etc.

Intretinerea corecta a pardoselilor nobile este esentiala pentru mentinerea unui luciu permanent si a unui aspect impecabil , iar serviciile de reconditionat pardoseli nobile se recomanda in cazul in care suprafetele se afla intr-un stadiu avansat de semne evidente de uzura, zgarieturi profunde sau deteriorari ale
suprafetei, cum ar fi pete, un grad scazut de luciu sau in cazul in care placile nu sunt egalizate perfect in urma montajului; aceste servicii sunt menite sa redea viata, stralucirea si nobletea pardoselilor dumneavoastra.

 

  1. Prin slefuire bruta se intelege acel procedeu tehnologic de egalizare cu pietre metalice abrazive a pardoselilor nobile, cat si a suprafetelor deteriorate in profunzime, prin indepartarea de material pana cand suprafata este dreapta si fara diferente de nivel.
  2. Prin slefuire cu pietre diamantate se intelege acel procedeu tehnologic de finisare, necesar pregatirii pardoselilor pentru procesul de cristalizare.
  3. Cristalizarea se obtine prin folosirea unor solutii chimice si a unor discuri specifice, acest proces ajutand la crearea unui strat de protectie impotriva uzurii si redand luciul pardoselilor, in acelasi timp.
  4. Procesul de decapare/spalare reprezinta curatarea mecanica, in profunzime, a pardoselii slefuite cu pietre diamantate si cristalizata, iar scopul acestui procedeu tehnic este de a pregati pardoseala pentru procesul final de lustruire.
  5. Lustruirea pardoselilor reprezinta procedeul final in urma caruia pardoseala devine lucioasa; astfel se creeaza efectul de “nou” si stralucitor. Pelicula lucioasa protectoare, pe langa aspectul estetic, are si rolul de a impiedica infiltrarea si consolidarea depunerilor.

 

IMPORTANT: Un aspect important atunci cand discutam despre intretinerea pardoselilor nobile, este dat de protejarea si conservarea acestora. Prin procedeele de mentenanta regulata se previne deteriorarea semnificativa si se mentine aspectul initial. Poti formula ceva cu trimitere spre faptul ca procedeele sunt unele sigure, non-invazive? Curatarea si intretinerea corecte pot prelungi durata de viata a pardoselii si a investitiei.